Hyppää sisältöön

Nuorten Exitin toiminta

Nuorten Exit ennaltaehkäisee nuoriin kohdistuvaa seksuaalista kaltoinkohtelua vahvistamalla nuorten seksuaalista itsemääräämisoikeutta sekä lisäämällä ammattilaisten valmiuksia tunnistaa ja ottaa teemaa puheeksi. 

Sosiaalinen media

Nuorten Exit tekee sosiaalisessa mediassa seksuaalista kaltoinkohtelua ennaltaehkäisevää työtä tuottamalla seksuaalista itsemääräämisoikeutta vahvistavaa sisältöä. Alustoina toimivat pääsääntöisesti Instagram ja Tiktok. Sisällöt löytää nimimerkillä nuortenexit.

Asiakastyö

Nuorten Exit tarjoaa tukea 13–29-vuotiaille nuorille ja heidän läheisilleen seksuaaliseen kaltoinkohteluun, vastikkeelliseen seksiin, omiin rajoihin ja seurusteluun liittyvissä tilanteisssa. Tukimuotoja ovat chat, nettikirjepalvelu ja Kysy&Lue -palsta.

Palvelut löytyvät Nuorten Exitin verkkosivuilta.

Koulutus ja konsultointi

Nuoria kohtaaville ammattilaisille suunnatuissa koulutuksissa seksuaalisen kaltoinkohtelun ja vastikkeellisen seksin teemaa käsitellään sekä yleisen ilmiön että nuoren tukemisen näkökulmasta. Maksuttomia koulutuksia järjestetään paikan päällä ja verkon välityksellä.

Nuorten Exitin ammattilaisia voi konsultoida seksuaaliseen kaltoinkohteluun ja vastikkeelliseen seksiin liittyvissä asiakastilanteissa. Lisäksi Nuorten Exit tarjoaa tukea muiden väkivaltatyön palveluiden kartoittamiseksi sekä tietoa erilaisista menetelmistä ja materiaaleista.

Lue lisää Nuorten Exitin koulutuksista ja konsultoinnista täältä sekä ota yhteyttä info@exitry.fi.

Kouluvierailut

Nuorten Exit tekee kouluvierailuja yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Kouluvierailut lisäävät nuorten tietoa seksuaalisesta kaltoinkohtelusta ja omista rajoista. Voit tilata maksuttoman kouluvierailun paikan päälle pääkaupunkiseudulle tai verkon välityksellä valtakunnallisesti sähköpostitse info@exitry.fi.

Lue lisää Nuorten Exitin kouluvierailuista täältä.

Nuorten Exitin verkkosivut

Nuorten Exitin verkkosivuilla on ammattilaisille suunnattuja tietoartikkeleja mm. seksuaalisesta kaltoinkohtelusta, puheeksi ottamisesta sekä miten toimia huolen herätessä. Ammattilaisten käyttöön on myös koottu materiaalipankki, jossa on esimerkiksi runkoja nuorten iltoihin sekä muita Nuorten Exitin teemoihin liittyviä materiaaleja.

Jaa somessa: